"Her güne bir marka"

15.10.2010

Buraya tıklayın!

Bugün 3 kişi öğle yemeğindeydik. Yemek siparişini takiben içeceklerimizi sipariş ettik. “Ben bir Kola Ziro” alayım”, “Ben Diyet Kola istiyorum”, “Ben Layt Kola alacağım”. Üçümüz de aynı markayı farklı şekilde istedik. Tamam Zero ve Diet birbirinden farklı ürünler. Ama Diet Cola’yı iki farklı şekilde istedik.






Zero bayağı yerleşti. Ben başta Zero’yu çok beğendim ve yıllardır içtiğim Diet Cola’yı bırakıp, Zero içmeye başladım. Ancak birkaç ay sonra sıkıldım ve yine Diet’e döndüm. Ama Diet yok Zero var deseler tereddüt etmeden Zero alırım.
Yurtdışında hep problem yaşıyorum Diet Cola ile. Fransa’da “Koka Layt” derdim. Amerika’da Diet Coke diyip ne istediğimi anlatamadım. Birkaç kere anlaşılamayınca çözümü Dr. Pepper içmekte buldum. Dr. Pepper deneme fırsatınız oldu mu bilmem. Amerika’da Coca Cola’nın güçlü bir rakibi. Tadı kola gibi ama biraz garip. Hatta ilk içtiğimde hiç beğenmemiştim, hani çocukken içtiğimiz şuruplara benziyor tadı. Karamel mi,vişne mi, bir tat işte bilmiyorum. Ama alışınca çok da güzel geliyor. Dr. Pepper Light dedim, çıktım işin içinden.

 

Dr. Pepper diyince aklıma geldi. Dr. Pepper bir de vişnelisini çıkarmış. Tadı iyice garipleşmiş. Ofiste arkadaşlarımla paylaştım, bir beğenen çıkmadı. Çok kişi bitiremedi küçücük bardağı. Hal böyle olunca Coca Cola da vişneli kola çıkarmış. Coca Cola Cherry. O bence fena değil. Arkadaşlarım da onu Dr. Pepper’a tercih ettiler. Daha az şurup tadı var.
 

Hangisi daha önce çıktı bilmiyorum ama tahminim Dr. Pepper’ın daha önce çıkardığı. Yani Coca Cola takipçi olmuş olabilir.
Türkiye’de bu tadı bize sunacaklarını hiç sanmam. Denemeye bile gerek yok. Amerika’nın Dr. Pepper ile öyle tatlara alışkanlığı var ve seviyorlar. Ama burada tutmaz.
Coca Cola’nın daha önce kafeinsiz, vanilyalı gibi denemeleri de olmuştu. Kafeinsiz kola aslında iyi fikir. Olsa içerim. Ne de olsa kafeinden uzaklaşmaya çalışıyoruz, selülit vs. korkutuyor bizi.
Normal kola içenler de Diet içemezler. Hep şöyle derler: Ay Diet kola çok şekerli geliyor bana. Veya çok zayıf olanlar “Diet içmeye ihtiyacım yok” der.
Tamamen alışkanlık. Zaten bağımlılık yapıyor, bir süre sonra alışıyorsunuz.
Ben severim kolayı, çocukken de sevdim. Kolalı şekerlere de bayılırdım. Kolalı sakız.
Ama umarım Damla sevmez J


4 yorum:

Sinem Ergun dedi ki...

Seni kola canavarı seni,
Dr Pepper burda yok dimi, belki de vardır benim ilgi alanım değil de, cahilliğime ver. Bizde denemek isteriz:)
Vişneliyide senden duydum şimdi:)

Duygu Phillips dedi ki...

hehe evet hala da çok seviyorum :)
Dr Pepper bazı özel dükkanlarda, gurme marketlerde bulunabilir belki. Bulursam deneriz.

Dışavurum dedi ki...

Ben kola pek sevmiyorum Allahtan. Tuzlu bir yemeğin yanına, tatlı bir şey içme fikri de pek hoşuma gitmiyor.
ama yazın sıcağında, buzz gibi kola da fena değil hani ;)
Vişneli, karamelli falan istemem ama, diet de olmasın, Pepsi de, Dr. Pepper da :)
Coca cola olsun, 3 kuruş fazla olsun :)

Çavlan dedi ki...

ben pepsiciyim :) öyle böyle değil hem de, feci bağımlısıyım. yurtdışında ben de vanilyalı kola içip bayılmıştım, bir de root beer. niye adında bira kelimesinin geçtiğini de hiç anlayamadım, gayet alkolsüz, kolamsı nefis bir şeydi. niye burda yok ki bunlardan?

Yorum Gönder

Home

Blogger tarafından desteklenmektedir.
 

Marka Günlüğüm Design by Insight © 2009